Onze historie

Boutique Hotel De Salon van Fagel Den Haag Francois Fagel

Onze historie

Maak kennis met Boutique Hotel De Salon van Fagel, een fascinerende hommage aan François Fagel, een prominente figuur in de Nederlandse geschiedenis. François Fagel (1659-1746) was een vooraanstaande Nederlandse ambtenaar, bekend om zijn langdurige ambtsperiode als griffier van de Staten-Generaal, het hoogste bestuursorgaan in Nederland.

Dompel uzelf onder in het rijke erfgoed van François Fagel terwijl u ons historische gebouw betreedt, oorspronkelijk een geschenk aan hem van de Koninklijke Familie. Fagels opmerkelijke carrière strekte zich uit over 64 jaar van toegewijde dienst aan de Staten-Generaal, waarmee hij de langstzittende griffier in de Nederlandse geschiedenis werd.

Naast zijn politieke prestaties was Fagel een kenner van kunst en cultuur. Zijn passie voor het verzamelen van kunst en een uitgebreide collectie penningen sierde zijn residentie aan het Noordeinde in Den Haag. Vandaag de dag staat de "Koepel van Fagel", een deel van zijn voormalige huis, als een eerbetoon aan zijn verfijnde smaak en maakt het deel uit van de tuinen van Paleis Noordeinde.

Bij Boutique Hotel De Salon van Fagel vieren we dit opmerkelijke erfgoed en vangen we de essentie van François Fagels gewaardeerde nalatenschap. Ons hotel belichaamt elegantie, verfijning en een diepe waardering voor geschiedenis. Met individueel samengestelde kamers en een mix van historische charme en modern comfort nodigen we u uit om een reis te maken die het verleden met het heden verbindt.

Ontdek een wereld waar geschiedenis tot leven komt, waar de geest van François Fagel huist binnen de muren die u omringen. Boutique Hotel De Salon van Fagel: Een eerbetoon aan een opmerkelijke figuur, een uitnodiging om geschiedenis te ervaren met een vleugje luxe.